PROCORNELLA: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

Noticies
Més de cent inscrits a la sessió de Getting Contacts organitzada el 18 de juny a L’Auditori de Cornellà

Una jornada d’alt rendiment per empresaris i professionals on cada participant realitza 15 entrevistes amb persones que poden ser cabdals pel seus negocis

 

A través de la metodologia centrada en generar una agenda personalitzada de contactes segons els interessos del propi participant, s'ha convocat a Cornellà una nova sessió de Getting Contacts a través del Centre d’Empreses vinculat a PROCORNELLÀ, l’empresa municipal de Promoció Social, Urbana i Econòmica de la ciutat. Amb una alta efectivitat segons les dades d’altres edicions, aquest sistema permet als empresaris i professionals inscrits obtenir nous contactes d’una manera ràpida en una mateixa tarda amb persones que podrien ser futurs proveïdors, col·laboradors, clients, socis, distribuïdors, etc. Han participat més d’un centenar d’inscrits a L’Auditori de Cornellà. La iniciativa és gratuïta i va començar a les 15:30h i l’objectiu és que fos una tarda prou fructífera per als participants contactant a través de quinze entrevistes amb persones que puguin ser cabdals per als seus negocis. Segons dades d’altres edicions, es calcula que un mínim del 70% dels contactes són efectius. Aquesta iniciativa s’afegeix a d’altres projectes impulsats des de l’Ajuntament de Cornellà per tal de promoure accions en favor de la dinamització del sector empresarial i de l’economia local.

Participar d’aquesta sessió garanteix als empresaris aconseguir entrevistes de qualitat amb d’altres professionals que poden compartir la seva necessitat o complementar-se de forma recíproca. També s’aconsegueix ampliar l’agenda de contactes pel negoci i posar les bases per desenvolupar nous projectes amb empresaris, administració i associacions. El Getting Contacts s’estructura de tal forma que cada participant s’interrelaciona amb altres empresaris amb l’objectiu de crear sinèrgies a través de 15 entrevistes personalitzades organitzades en funció del perfil de negoci o de servei que cada inscrit representa, intentant que els interlocutors tinguin qüestions i necessitats en comú.

L’efectivitat està demostrada si posem com a referència que en una jornada de feina es poden desenvolupar 5, 6 ó 7 entrevistes i en aquest espai s’ofereix la possibilitat de realitzar fins a 15 contactes en una tarda. Així la cooperació i el contacte és la base d’aquest sistema que es posa en pràctica amb el Getting Contacts.

Es tracta d’una model que es posa en pràctica des de 2007 evitant l’aïllament entre empreses i facilitant la connexió entre elles. L’Ajuntament de Cornellà i PROCORNELLÀ posen el seu granet de sorra portant a la ciutat aquest tipus d’iniciatives en favor de la cohesió del teixit empresarial, fomentant el contacte en benefici recíproc i enfortint així la relació entre empresaris i associacions empresarials, botigues i patronals, entre organismes i institucions.

 

 

La plaça exterior de Fira de Cornellà va celebrar la III Fira de les Antiguitats el diumenge, 30 de juny

La iniciativa vol convertir-se en referent pels antiquaris i pels seguidors d’aquest sector

Fira de Cornellà va celebrar el diumenge, 30 de juny la III Fira d’Antiguitats. La iniciativa neix amb la voluntat de convertir-se en tot un referent pels amants i seguidors d’aquest sector que arrossega un públic molt específic. D’una banda, atreu restauradors d’objectes i peces de gran valor històric que compren per poder recuperar-los i, d’una altra, aquest tipus de fires crida l’atenció dels compradors que col·leccionen aquests articles. Així, la plaça exterior de Fira de Cornellà es va tornar a convertir-se en el millor aparador d’antiguitats entre 8h del matí i 15h de la tarda amb accés gratuït. La voluntat és que aquesta fira tingui una periodicitat mensual fent-se un lloc entre aquest tipus d’esdeveniments i, per proximitat, sigui la Fira d’Antiguitats referent a la comarca del Baix Llobregat i a l’àrea metropolitana de Barcelona.

La Fira de les Antiguitats té com a objectiu recuperar el gust per l’antic, símbol de les nostres tradicions. Amb una quarantena d’expositors aproximadament procedents de tot Catalunya i, fins i tot, del sud de França, durant el matí del diumenge el visitant podrà comprar de tot i a preus assequibles. Es poden trobar des de peces per tan sols 25€ fins a mobiliari antic amb preus que poden arribar als 400€. Articles a l’abast del públic com per exemple rellotges, llits, baüls, eines de conreu antigues, una gran gamma de quinqués, o mobiliari, entre d’altres.

Segons l’organitzador de la Fira de les Antiguitats, Jordi Sala, el públic ha de tenir clar que el segment de les antiguitats no oferta peces catalogades com a patrimoni d’art. Són peces amb valor històric que es recuperen per tal de tenir testimoni de la seva vàlua en temps passat recuperant-los evitant la seva extinció. La majoria de les peces que es mouen en el mercat de les antiguitats procedeixen des de França on es celebren amb periodicitat les fires amb més renom i on els antiquaris són assidus per poder recuperar articles de gran valor.

Fira de les Antiguitats

Horari: de 8h a 15h

Plaça exterior de Fira de Cornellà

Entrada lliure

 

 

 

 

Sí, primer ministre tanca la temporada de tardor a L'Auditori de Cornellà
Can Mercader, seu oficial d'entrenaments del Mundial de Natació 2013
K. Livingstone-Cornellà Creació: “El desplaçament de l’economia global cap a països com la Xina, Índia i Brasil ens farà competir amb nacions que estan incrementant la seva inversió en formació”

L’alcalde de Londres entre 2000-2008 ha estat el convidat del Cornellà Creació davant d’un fòrum amb més de cent cinquanta empresaris

Per Ken Livingstone, arribar a un equilibri entre la inversió pública i privada és crucial. En la seva intervenció al Cornellà Creació Fòrum sentencia que la ciutat i l’estat tenen la responsabilitat de proveir de transport i de les xarxes de banda ampla per tal d’atreure els emprenedors que propicien la creació de llocs de treball i una economia creixent. Ken Livingstone ens ha visitat en la nostra plataforma de debat suscitant prou expectació i curiositat. Va ser el primer alcalde de la història de Londres resultat d’unes eleccions i és un dels polítics més populars a Gran Bretanya més conegut com a “Red Ken” (Ken el Rojo) per representar a l’ala més d’esquerres del Partit Laboralista. Quan va acomiadar-se de l’alcaldia de Londres en 2008 va deixar la seva empenta com a líder amb una gran fortalesa i com a figura carismàtica per a la capital britànica.

“Els sectors públic i privat treballant plegats per construir-ne el futur” ha estat el títol de la seva ponència en la qual, Livingstone ha fet repàs de la seva feina al capdavant de l’alcaldia de Londres. Aquest és el camí que va seguir ell en matèria de serveis i de transport i puntualitza que també va prioritzar la creació de nous projectes al sector verd i mediambiental. Aquests són ara els sectors amb major creixement econòmic i amb els creixents problemes mediambientals espero que aquest patró de creixement continuï.

Segons el nostre convidat, els governants han d’admetre que el desplaçament de l’economia global cap a països com la Xina, Índia i Brasil ens farà competir amb nacions que estan incrementant exponencialment la inversió en formació tant pel jovent com pels treballadors que es volen reciclar en altres feines.

Livingstone també fa referència a la riquesa que porta el turisme per a una ciutat. Els visitants són atrets per l’oferta artística i cultural tanmateix com pels esdeveniments esportius i musicals però això només es pot mantenir amb una forta base econòmica, la clau de la qual és el nivell d’inversió, afirma el nostre convidat.

Tot un líder carismàtic

Livingstone va liderar importants canvis positius per a la ciutat, fet que li va permetre guanyar-se la seva reputació i popularitat. També va protagonitzar controvèrsies. El seu anticolonialisme va ser un dels trets que el diferenciaven de la resta de polítics britànics. I és que Livingstone va estar considerat en el Regne Unit el més important crític de Margaret Thatcher durant ‘la seva’, tal i com va declarar, Guerra de les Malvines.

Durant els vuit anys del seu mandat, el nostre convidat va introduir nombroses iniciatives que van millorar les condicions de vida i la mobilitat dels londinencs, incloent la taxa de congestió i un revolucionari sistema de tarja intel·ligent d’entrades per a la xarxa de transports. També va intervenir en l’ inici del camí perquè la ciutat fos amfitriona dels Jocs Olímpics 2012 i, d’altra banda, va dirigir l’horror generat per l’atemptat terrorista del 7 de juliol.

Propers actes del Cornellà Creació Fòrum

Oliviero Toscani i Lluís Bassat - 4 d’octubre a les 9h a L’Auditori de Cornellà

Després del parèntesi estiuenc, tornarem amb més novetats. El darrer face to face de la temporada serà entre el fotògraf Oliviero Toscani el publicista Lluís Bassat. Toscani és l’autor de les campanyes publicitàries de la marca Benetton que van generar tanta controvèrsia en les dècades de 1980 i 1990. D’altra banda, Bassat és el president honorífic de Bassat & Ogilvy i autor de campanyes que han propiciat que aquest publicista hagi fet història guardonat amb més de 400 premis.

 

Juan Pablo Cardenal i Heriberto Araújo - 29 de novembre a les 13,30h a L’Auditori de Cornellà

Aquests dos periodistes especialitzats en el ressorgiment del gegant asiàtic posaran el punt i final a la temporada 2013. Autors de ‘La silenciosa conquista de China’, són els primers periodistes del món que han investigat sobre el terreny l’expansió internacional xinesa. Col·laboren per a importants capçaleres mediàtiques com Capital, El Economista o el País.

 

 

Anterior
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
Següent