PROCORNELLA: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

Noticies
L’exportació com a principal motor de creixement i obtenir un bon diagnòstic abans d’exportar, entre les conclusions de la jornada per impulsar la internacionalització de les empreses

 

Tenir-ho clar, diagnosticar el potencial exportador, prioritzar mercats, definir un pla de treball i perseverar en la direcció marcada són alguns dels consells a seguir per exportar un producte o un servei. Aquesta ha estat una de les conclusions extretes de la jornada del passat 26 de novembre dedicada a la internacionalització organitzada pel Centre d’Empreses PROCORNELLÀ. Precisament la ponència de la directora del Departament Internacional de la Cambra de Comerç de Barcelona, Elisabet Coll-Vinent, ha exposat xifres reveladores que ens porten a afirmar que l’exportació és el principal motor de creixement dels propers anys. Entre moltes dades, la ponència deixa entreveure que entre 2008 i 2013 el número d’empreses a Catalunya que han exportat ha crescut més d’un 43%. Coll-Vinent ha compartit amb els assistents que les previsions econòmiques del Fons Monetari Internacional per a 2015 també són molt esperançadores pel que fa a la taxa de variació anual del PIB. Segons aquestes dades, Espanya passa de l’1,3 en 2014 fins al 1,7 segons la previsió per l’any vinent, xifra que quedaria per damunt de l’1,3 que s’espera per a la zona euro en 2015.

En la conferència també s’ ha constatat amb xifres que la Xina o la Índia apareixen entre els països amb millors previsions de creixement, però també Regne Unit, Espanya o Alemanya i de forma més global creixeran considerablement Mèxic, EUA i Sudàfrica. En la jornada també s’ha constatat la importància de fer una bona anàlisi abans de començar a exportar per evitar possibles fallides. De fet, en 2013 més de 24.000 empreses inicien l’activitat exportadora però també més de 21.000 va interrompre l’activitat.

Després de la conferència inicial la jornada ha continuat amb una taula rodona amb exemples reals d’empreses exportadores i en diferents mercats. Han participat Isabel Estany, experta en Amèrica Llatina, Jaume Estruch expert en Àfrica del Nord, José Antonio Martínez Cobo de Caixabank i Rafa Mascaró de l’empresa Nofer.

En una segona part de la jornada, una trentena d’empresaris han participat en un esmorzar-networking guiat per un dinamitzador per tal d’afavorir l’intercanvi d’oportunitats i incrementar així la possibilitat de fer negoci.

Al llarg de tota la jornada han participat prop d’uns seixanta directius empresarials amb interès per l’exportació, consultors especialistes, operadors logístics... Aquesta cita s’emmarca dins de tot un pla estratègic desenvolupat per l’Ajuntament de Cornellà amb la voluntat de crear ponts i sinèrgies que afavoreixin la dinamització de l’economia local i per tal de convidar a la petita i mitjana empresa que puguin veure en l’exportació una possible via de negoci.

 

Aniversari del PELL, activitats solidàries i nou trimestre al Centre Cívic i Ludoteca del PELL

El Parc Esportiu Llobregat prepara noves activitats pels propers dies. Destaca la celebració del seu 9è aniversari amb un munt d'activitats. Entre elles, destaca les solidàries amb la participació en el Gran Recapte d'Aliments i en la campanya Aliança Humanitària per l'Alimentació Infnatil, impulsada per a la Creu Roja. 

També podeu formalitzar durant el mes de desembre les inscripcions per als nous cursos del Centre Cívic i per al nou trimestre d'Hivern en la Ludoteca del PELL. 

Tot ho podeu consultar a la seva web www.parcesportiullobregat.com i en la seva aplicació de mòbil. 

El Centre d’Empreses PROCORNELLÀ, esdevé un nou Punt d’Atenció a l’Emprenedor per facilitar la creació d’empreses

Amb el nou servei els emprenedors podran gestionar telemàticament fins a 22 tràmits com crear l’empresa en 48 hores, sol·licitar una marca comercial o realitzar una alta d’activitat

Avui es presenta oficialment al Centre d’Empreses PROCORNELLÀ el Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE), un nou servei per facilitar la constitució gratuïta d’empreses. La seva posada en marxa obeeix a la col·laboració entre l’Ajuntament de Cornellà, en el marc de totes les accions que està duent a terme en favor de la dinamització del teixit empresarial i pel foment de l’autoocupació, i la Diputació de Barcelona. De fet, el PAE és un servei impulsat per l’ens provincial i pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme amb una implantació en 21 municipis de la demarcació. Cornellà ja fa uns mesos que es va adherir, fet que facilita que els emprenedors puguin gestionar telemàticament i d’un sol cop, fins a 22 tràmits com per exemple crear l’empresa en un termini màxim de 48 hores, sol·licitar una marca comercial o realitzar una alta d’activitat, entre d’altres.

Així, el Centre d’Empreses PROCORNELLÀ, vinculat a l’Empresa Municipal de Promoció Social, Urbana i Econòmica de la ciutat, amplia els serveis i recursos que ofereix a les persones emprenedores i empreses al convertir-se en Punt d’Atenció a l’Emprenedor acreditat pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme. L’objectiu és facilitar i simplificar els tràmits de constitució de determinades formes jurídiques.

Aquesta iniciativa és fruit d’un conveni de col·laboració signat el 27 de setembre de 2013 entre la Diputació de Barcelona i el govern espanyol perquè els ens locals de la demarcació, a través dels Centres Locals de Serveis a les Empreses (CLSE) poguessin esdevenir nous PAE. En funció de la representativitat territorial i la prestació de serveis a persones emprenedores i empreses, s’han seleccionat i format 21 Centres Locals de Serveis a les Empreses que ofereixen ja des del segon semestre de l’any aquesta nova utilitat. Els Centres Locals de Serveis a les Empreses atenen anualment a 57.000 persones emprenedores i 25.000 empreses, ajudant a la creació de més de 3.000 empreses. A partir d’ara, 21 d’aquests centres, entre ells el punt de Cornellà, podran complementar la seva activitat ajudant a la constitució de les noves activitats econòmiques.

 

 

L’economista, Miguel Sebastián, va acomiadar el cinquè Cornellà Creació el 21 de novembre

Miguel Sebastián: “Apostar pel canvi de model productiu requereix d’un gran acord nacional, del sector privat i públic”

L’economista i ex ministre ha tancat avui la cinquena edició del Cornellà Creació Fòrum. En la seva intervenció, Miguel Sebastián ha fet repàs de les fortaleses i febleses de la nostra economia i ha obert un debat sobre els canvis als quals s’hauria de sotmetre l’actual model productiu. No pot ser exclusivament tasca d’un govern. Ni tan sols del conjunt d’administracions públiques. Requereix d’un gran acord nacional, del sector públic i privat, afirma en la seva conferència d’avui a L’Auditori de Cornellà.

Segons Sebastián, deu anys després, l’economia espanyola s’enfronta a uns reptes estructurals molt semblants als quals ja tenia a principis del segle XXI, però aquesta vegada, sortint d’una crisi dolorosa amb importants lastres que condicionaran el nostre creixement en la recuperació econòmica. El nostre convidat d’avui ha enumerat entre ells, els històrics estocs de deute públic i extern, el deute privat, la situació dels sistema financer, sense oblidar el nivell d’atur.

 

Sebastián considera que entre els problemes estructurals que cal abordar apareix la pèrdua de pes del nostre sector industrial, a més de la nostra dependència energètica, la baixa productivitat per hora treballada, o, fins i tot, la dualitat del mercat de treball. També destaca com a punt per a la reflexió a la recerca de solucions l’excessiva bancarització, la burocràcia, el baix nivell d’emprenedoria i d’innovació, segons el seu parer.

Miguel Sebastián destaca professionalment tant en l’àmbit públic, com en el món de l’empresa privada i en la seva faceta com a professor, en la qual centra actualment la seva activitat. La seva carrera en el sector públic va iniciar-se en el Ministeri d’Hisenda; en el servei d’Estudis del Banc d’Espanya i com a director de l’Oficina Econòmica del President. En 2008 va ser designat ministre d’Indústria, Turisme i Comerç, càrrec que va mantenir fins esgotar la legislatura.

 

També ha estat membre del Comité Executiu de la International Conference of Commercial Banck Economists i de la Junta Directiva de l’Associació Espanyola de l’Economia i Finances Internacionals.

En la faceta privada, va ser director d’Intermoney,  director del Servei d’Estudis del BBV primer i del BBVA després. També va ser membre dels comitès científics de la Fundació d’Estudis d’Economia Aplicada i del centre d’investigació econòmic italià NOMISMA.

Més d’un miler de seguidors fidels al Cornellà Creació 2014

L’acte d’avui posa el punt i final a la cinquena temporada del Cornellà Creació Fòrum. Una edició que culmina mantenint l’ interès entre l’empresariat de grans multinacionals però també de la petita i la mitjana empresa, tots donant el seu suport a la nostra plataforma de debat amb la seva presència als actes.

Varem iniciar la temporada el passat mes de gener amb el president del Cercle d’Economia, Antón Costas com a convidat. El mes de març va donar protagonisme al primer face to face de la temporada amb la consellera delegada de Womenalia, María Gómez del Pozuelo, que va asseure amb el periodista, Manel Fuentes. Ja al maig, l’entusiasme d’en Pau García-Milà va contagiar el nostre fòrum que va prosseguir la seva agenda amb un nou cara a cara entre l’ex ministra Cristina Garmendia i el director general d’Oryzon, Carlos Buesa. I després del parèntesi estiuenc van reemprendre les nostres trobades al setembre amb l’entrenador Toni Nadal que va compartir confidències sobre l’esport d’elit amb Manel Fuentes.

En total sis actes que han registrat l’assistència de més d’un miler de seguidors, la majoria d’ells representants de petites i mitjanes empreses ubicades en el nostre territori però també amb el vistiplau d’altres de major pes que formen part de l’entramat econòmic de Catalunya.

Un any més aquesta edició ha estat possible gràcies al suport d’Aigües de Barcelona que ha estat el patrocinador principal i amb el co patrocini d’altres com “la Caixa”, Siemens, Oryzon o World Trade Center Almeda Park. També apareixen com a col·laboradores Pimec, Elecnor, Novotel, Sharp, Cofidis, ACCID, Genser Control o institucions com l’Àrea de Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona, el Col·legi d’Economistes de Catalunya i Innobaix. Empreses ubicades a Cornellà han mostrat també el seu suport un any més com per exemple Gráficas Rey, Grafiks, Clara Núñez o fundacions com El Llindar, la Fundació per a l’Atenció a Persones Dependents, CitiLab, Einsmer o el Consorci per a la promoció i dinamització del comerç a Cornellà.  

Anterior
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
Següent