PROCORNELLA: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

Noticies
Cooling Photonics, Re-pot Market, Jolt i Virmedex guanyen els Premis a la Innovació Empresarial Metropolitana 2024
  • Les startups han estat guardonades amb 6.000€ cadascuna, gentilesa de l’AMB i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cornellà, en reconeixement del seu caràcter innovador a l’entorn metropolità
  •  Aquest any s’ha estrenat el premi a la millor iniciativa en la categoria de Sostenibilitat i Descarbonització

L’Auditori de Cornellà ha estat testimoni aquest migdia de l’acte de lliurament de la tercera edició dels Premis a la Innovació Empresarial Metropolitana, una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Cornellà, a través del Centre d’Empreses Procornellà, i per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que vol reconèixer i premiar les empreses més innovadores de l’àrea metropolitana de Barcelona creades entre 2019 i 2023. Els guardons obsequien amb 6.000€ cadascuna de les quatre empreses emergents (startups) escollides com les millors empreses d’entre un total de tres projectes finalistes per categoria.

En la categoria d’Indústria 4.0 l’empresa guanyadora ha estat Cooling Photonics (domiciliada a Barcelona) dedicada al desenvolupament de materials que refreden qualsevol superfície, sense necessitat d'energia. Re-pot Market (Barcelona) ha estat la startup guanyadora en la categoria de Comerç i Turisme, supermercat online sense plàstics amb tot tipus de productes (frescos inclosos) en envasos retornables. D’altra banda, aquest any s’ha estrenat el premi a la millor iniciativa en la categoria de Sostenibilitat i Descarbonització i la candidata guanyadora ha estat Jolt (ubicada a L’Hospitalet), que fabrica i comercialitza tecnologia d'elèctrodes activats per a la indústria verda de l'hidrogen. Per últim, en la categoria de la millor startup liderda per dones, la guardonada ha estat Virmedex (Barcelona), que dissenya i crea video-jocs amb realitat virtual  i Intel·ligència Artificial per l'entrenament de professionals de l'àmbit de la salut.

En l’acte també ha resultat guardonada l’empresa Keybotic (Barcelona), dedicada a la fabricació de gossos robots autònoms per a inspeccions industrials, un premi atorgat per Netmentora consistent en dos anys com a soci junior de la xarxa Netmentora, la major xarxa d’intel·ligència col·lectiva i innovació creuada d’Europa.

A més de Netmentora també han participat en aquesta edició dels Premis a la Innovació Empresarial Metropolitana com a Media Partners acceleradores /Bussines Angels com Intelectium, NEEC, Encomenda, Upbizor i Attico; administracions públiques com una dotzena d’ajuntaments de l’àrea metropolitana de Barcelona i també de la Diputació de Barcelona; col·legis professionals com el d’EconomistesBAN i el d’Enginyers; o diferents entitats que donen suport empresarial com la Fundació grup set, Autoocupació, CitliLab, la Cambra de Comerç o el Consorci de Zona Franca. A més, també hi participen amb el seu recolzament Telefònica, EB creació i consolidació d’empreses i les universitats UOC, La Salle Technova, Startub i la Universitat Politècnica de Catalunya.

L’acte de lliurament de premis ha comptat amb l’assistència de representants institucionals dels ens participants i del periodista de Rac1 Oriol Llop, en qualitat de presentador.

Projectes d’alt nivell

L’acte de lliurament dels premis ha posat de manifest l’alt nivell i la qualitat dels dotze projectes finalistes. Es posa així punt i final  a tot un procés de selecció que va iniciar-se a principis de gener i que va començar amb un total de 156 candidatures inscrites.

L’Ajuntament de Cornellà i l’AMB destaquen la bona feina de guanyadors i finalistes així com la tasca que es fa des dels ajuntaments per donar suport a iniciatives tecnològiques i innovadores com aquestes. De fet, en el transcurs de l’acte s’ha lliurat una distinció als ajuntaments dels municipis on estan domiciliades les empreses emergents finalistes pel seu suport: Barcelona, L’Hospitalet i Sant Cugat.

Des de l’Ajuntament de Cornellà i des del Centre d’Empreses Procornellà es continua treballant en iniciatives com la d’avui amb l’objectiu de crear i mantenir ocupació a través del foment de l’esperit emprenedor i innovador i del suport a la creació i consolidació d’empreses.

 

Cornellà de Llobregat

3 de juliol 2024