PROCORNELLA: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

Noticies
Nou sistema d'ajuda auditiva per a persones amb problemes auditius a L'Auditori de Cornellà
Procornellà i MicroBank activen més d’una trentena de projectes d’emprenedors i microempreses

El conveni de col·laboració efectiu des de l’exercici 2020 impulsa una línia de finançament d’1 milió d’euros per potenciar l’autoocupació i incentivar l’emprenedoria

El conveni de col·laboració entre l’empresa municipal de Promoció Social, Urbana i Econòmica de l’Ajuntament de Cornellà (Procornellà) i MicroBank l’any 2020 està donant el seus fruits. Materialitzat a través de l’acció del Centre d’Empreses Procornellà i amb l’objectiu de facilitar finançament de projectes empresarials a través de microcrèdits, ja s’han beneficiat un total de 34 projectes a Cornellà dels quals 5 van ser concedits en 2020, 13 en 2021 i 16 entre gener i maig de 2022. Aquestes xifres reflecteixen l’interès creixent per aquestes línies de finançament a través de Microbank, el banc social de CaixaBank, referent d’inclusió financera, centrat en satisfer les necessitats no suficientment cobertes pel sistema creditici tradicional. D’aquesta forma i gràcies a la intervenció i assessorament del Centre d’Empreses Procornellà, Microbank ha materialitzat al nostre territori el seu model de banca social amb l’objectiu de crear ocupació, afavorir la inclusió financera amb criteris d’accés igualitari, fomentant l’activitat productiva, la generació d’impacte social i mediambiental, el desenvolupament personal i familiar donant resposta a les necessitats financeres de persones amb ingressos moderats i contribuint, ja sigui de forma directa, indirecta o induïda impactant en el PIB i en la generació d’ocupació.

En els darrers mesos es constata, doncs, la clara pujada d’empreses que s’interessen per aquest tipus de finançament. Principalment són comerços o negocis vinculats al sector de la restauració. També responen al perfil dels sol·licitants, emprenedors o empresaris que sol·liciten aquests microcrèdits per a la compra de maquinària o vehicles necessaris per al funcionament de la seva activitat. Dels 16 microcrèdits ja concedits en el que portem d’any, 12 han sigut finançats por l’import màxim, 25.000€.

Totes aquelles persones que vulguin demanar aquest tipus de préstec poden fer-ho a través del Centre d’Empreses Procornellà. Els seus tècnics els ajudaran en la confecció d’un Pla de Viabilitat i un cop demostrat que es pugui materialitzar podran posar en marxa la sol·licitud pertinent, sent MicroBank qui finalment aprovarà el finançament. El criteri de concessió de microcrèdits per part de MicroBank atén fonamentalment a la confiança en la persona o l'equip que sol·licita el préstec i la viabilitat del projecte.

La línia de finançament d’1 milió d’euros contemplada en el present conveni en vigor des de 2020, té com a objectiu reactivar l’autoocupació i l’activitat emprenedora, afavorint la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, nous residents, persones amb discapacitat i amb especial atenció als col·lectius en situació de vulnerabilitat. En base a aquest conveni, es finança la creació o ampliació de microempreses, negocis autònoms i projectes d’autoocupació amb voluntat de contribuir al desenvolupament del teixit productiu i al progrés social. Entre els objectius per a 2022 figura aconseguir 500.000€ de finançament, dels quals ja s’ha aprovat la concessió de més 366.000€.

Procornellà és l’empresa municipal de l’Ajuntament de Cornellà que, mitjançant la seva eina de promoció econòmica, el Centre d’Empreses, dóna serveis de suport a la creació, consolidació i creixement de micro i petites empreses i es dirigeix a estudiants, emprenedors i empresaris del municipi. Entre els seus serveis, destaquen les accions de sensibilització a estudiants envers l’emprenedoria, l’allotjament d’empreses de nova creació (Centre i Viver d’Empreses), programa d’acceleració d’startups (Cornellà Open Future), formació en gestió empresarial, consultoria  econòmica, financera, legal, comercial i estratègica, Intermediació financera, organització de jornades d’interès empresarial, suport en  l’elaboració de plans  de viabilitat, tramitació gratuïta per a la constitució d’empreses (PAE) , serveis de transmissió d’empreses (Reempresa), accions de Networking i els serveis de gestoria per a les empreses de nova creació allotjades al Centre i Viver d’Empreses.

MicroBank, el banc social del Grup CaixaBank, centra la seva activitat en les microfinances i és l'únic banc a Espanya dedicat principalment a la concessió de microcrèdits. Amb el llançament d'una nova línia de finançament especialitzada, MicroBank estén la seva activitat a un altre àmbit dins de les finances amb impacte social, amb l'objectiu de contribuir a la millora del benestar general dels ciutadans i en especial dels col·lectius més vulnerables.

 

Cornellà de Llobregat, 14 de juliol 2022

Viu l’estiu a les nostres piscines, del 20 de juny al 4 de setembre
Mapsi Photonics, Groots Hydroponics i Bamboo Energy guanyen els Premis a la Innovació Empresarial Metropolitana

Els guardons han premiat amb 6.000€  a les iniciatives empresarials més innovadores i tecnològiques en el camp de la Indústria 4.0, en l’àmbit del Comerç i Turisme i al millor projecte liderat per dones                                                                               

Vídeo resum de l'acte                                                                           

Ahir dimarts, 28 de juny, L’Auditori de Cornellà va acollir la gala de lliurament dels Premis 2022 a la Innovació Empresarial Metropolitana, uns guardons que distingeixen les millors iniciatives innovadores i tecnològiques en cadascuna de les tres categories contemplades. Mapsi Photonics, fabricants de filtres òptics amb tecnologia puntera i patentada per aplicacions industrials, mediambientals i mèdiques, s'ha emportat el premi de 6.000€ en la categoria de tecnologia aplicada a l’anomenada Indústria 4.0.Groots Hydroponics, dedicats a la venda d’aliments sostenibles gràcies al desenvolupament d’una tecnologia de producció agrícola vertical, ha guanyat els 6.000€ corresponents a la millor empresa en l’àmbit del Comerç i Turisme. I el tercer guardonat amb els 6.000€ ha estat l’equip de Bamboo Energy triada com a la millor empresa liderada per dones, una plataforma software basada en intel·ligència artificial que permet la reducció de costos d’electricitat en favor d’un consum més sostenible. En la gala de lliurament dels premis, també s’ha fet entrega d’un guardó especial gentilesa de Telefònica i consistent en el ‘Pack Mobile World Congress’ que inclou dues entrades al MW Congress 2023, tour a l’estand Telefònica i Wayra i tour per les instal·lacions del Innovacion Center i Wayra Barcelona. Aquest premi en espècies ha sigut per Mapsi Photonics.

Aquesta és la primera edició dels premis convocats amb l’objectiu de reconèixer les millors iniciatives empresarials de l’àrea metropolitana de Barcelona i organitzats pel Centre d’Empreses Procornellà i per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que a més de ser coorganitzador, és l’ens que aporta la dotació econòmica dels guardons. Van ser més d’un centenar les empreses que van iniciar el procés d’inscripció, de les quals, només 9 (3 per categoria) van ser les finalistes que ahir van exposar els seus pitchs i es van sotmetre a la decisió final d’on van sortir els tres guanyadors. La convocatòria es va obrir el passat mes de maig a persones físiques o jurídiques en actiu que hagessin iniciat la seva activitat empresarial entre l’1 de gener de 2017 i el 31 de desembre de 2021 amb domicili social i fiscal en qualsevol municipi de l’àrea metropolitana de Barcelona i que presentessin iniciatives innovadores i/o tecnològiques en fase de comercialització del producte o servei.

Mapsi Photonics, premiada en l’àmbit de la Indústria 4.0, es dedica a la fabricació de filtres òptics amb aplicacions industrials, mediambientals i mèdiques de detecció de gasos i monitoratge de processos a temperatures elevades gràcies a l’ús de tecnologia puntera i patentada, el silici macroporós. El procés és molt més senzill, net i menys costós que el de la tecnologia actual, que utilitza molts materials (alguns d'ells molt exòtics, cars i contaminants) per fer els seus filtres òptics. Els filtres de Mapsi Photonics són de silici, no utilitzen materials contaminants i amb gran petjada mediambiental. La seva activitat està enfocada al mercat de la detecció infraroja. Ubicada a Cornellà de Llobregat, els seus clients són fabricants de càmeres tèrmiques, fabricants de sensors de gasos i, en menor mesura, centres tecnològics i departaments universitaris.

Groots Hydroponics, guardonada en la categoria de Comerç i Turisme, tenen domicili a Barberà del Vallès. Aquesta empresa es dedica a la producció i venda d’aliments sostenibles, hiper-locals i saludables gràcies al desenvolupament d'una tecnologia de producció agrícola que permet conrear en qualsevol moment de l’any i a qualsevol lloc, inclús en el propi punt de venda.  Groots, gràcies al vertical farming, respon a la creixent demanda de productes sans i sostenibles,. Ajuden a reduir l'impacte negatiu que té la indústria agroalimentària. El seu sistema presenta importants avantatges com la reducció del consum d’aigua en un 90%, la reducció de l’emissió de gasos d’efecte hivernacle en un 25%, evita la desforestació, contaminació del sòl i de fonts hídriques, minoritza el desaprofitament alimentari, permet la reducció dels quilòmetres entre la collita i el consum i aconsegueix productes lliures de pesticides i la independència vers la climatologia. Al mateix temps, ofereix una millor experiència del client i incrementa la rotació del producte en els punts de venda.

Bamboo Energy, ha guanyat el premi a la millor empresa liderada per dones. Amb domicili a Sant Adrià de Besòs, és una empresa que comercialitza una plataforma software per a que les comercialitzadores d’electricitat puguin oferir un nou servei als usuaris finals, oferint la seva flexibilitat en el consum elèctric de forma que redueixin els costos i permetin major penetració d’energies renovables. Per als seus clients, principalment les comercialitzadores d’electricitat, ofereixen diferenciació, competitivitat i una eina de fidelització de cara als seus clients. Per als clients dels seus clients, ofereixen reducció de costos de l'electricitat i un consum més sostenible. Es tracta d’una plataforma software basada en intel·ligència artificial i optimització matemàtica resultat de set anys de recerca a l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya.

L’empresa que s’ha endut el premi en espècie gentilesa de Telefònica ha sigut Mapsi Photonics, que també ha guanyat el premi a la iniciativa empresarial més innovadora i tecnològica en el camp de la Indústria 4.0

Aquesta és una iniciativa més, de tota la feina que es fa en el Centre d’Empreses Procornellà i des de l’Ajuntament de Cornellà amb l’objectiu d’impulsar la creació i el creixement d’empreses per crear ocupació, apropant la innovació i el talent i millorant la competitivitat de les empreses de Cornellà. Aquesta vegada i gràcies a l’AMB com a ens coorganitzador hem ampliat la ràtio d’acció a tota l’àrea metropolitana de Barcelona, un nou impuls al teixit econòmic del territori.

Cornellà de Ll. 29 de juny 2022

De l’1 de juliol al 2 de setembre, nou horari d’AADD al PELL i Can Mercader
Anterior
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
Següent