PROCORNELLA: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

Noticies
L’Ajuntament i Telefònica presenten el Cornellà Open Future_ que aposta pel talent emprenedor tecnològic
  • El crowdworking ‘La Piràmide’ del Viver d’Empreses Procornellà, entre la vintena d’espais que la plataforma Telefònica Open Future_ té a tot el món
  • Oberta la convocatòria per designar els deu projectes que tindran accés a la plataforma mundial d’assessorament i que farà madurar les seves startups

El Tinent d’Alcalde i Regidor Delegat de l’àrea d’Economia i Governança de l’Ajuntament de Cornellà i Conseller Delegat de Procornellà, Sergio Fernández, i el president de Telefònica Open Future_, Luís Solana i el Director d’Empreses i Administracions Públiques de Telefònica en Catalunya, Enrique Santiago, han presentat aquest migdia el conveni de col·laboració per a l’impuls del projecte Telefònica Open Future_ a la ciutat que té com a objectiu detectar, desenvolupar i potenciar el talent i l’emprenedoria tecnològica fomentant l’autoocupació i la creació de noves empreses. Gràcies a l’acord, el nou projecte batejat amb el nom de Telefònica Open Future_ es materialitza en l’espai ‘La Piràmide’ del Viver d’Empreses Procornellà ubicat al carrer de Joan Fernàndez, núm. 3, convertint-se així a partir d’avui, en un dels més de vint espais de crowdworking que Telefònica té a tot el món i a través dels quals s’impulsen anualment més de 400 projectes. Una posició privilegiada per al Cornellà Open Future_ com a primer espai de crowdworking que la multinacional obre a la província de Barcelona.

El projecte neix amb la voluntat d’impulsar l’emprenedoria, tutelant deu projectes o startups, així com per accelerar el seu procés de maduració. També s’aposta per connectar el talent local amb les necessitats del teixit empresarial del territori. Amb la nova iniciativa es dóna una nova embranzida a la creació d’empreses i de llocs de treball en els sectors d’activitat estratègics.

Oberta la convocatòria per a escollir els deu projectes millor valorats

Des d’avui poden postular-se a la convocatòria aquelles persones o equips amb idees innovadores o empreses que estiguin ja constituïdes, sempre que siguin idees que emprin les noves tecnologies en la seva proposta de valor i que puguin oferir solucions innovadores a les necessitats del mercat.

La selecció està oberta a tots aquells candidats amb domicili a l’Àrea Metropolitana de Barcelona o, en el cas d’empreses ja constituïdes, que estiguin també ubicades en la mateixa zona. Amb l’acte de presentació del Cornellà Open Future_ d’avui, queda obert el termini per presentar les candidatures i que s’allargarà fins el 12 de juny de 2016, moment en el qual s’obrirà el temps per avaluar les propostes amb entrevistes personalitzades per als vint millors valorats. El 12 de juliol es farà pública la llista dels deu projectes admesos. Després d’uns dies per presentar al·legacions, el 20 de juliol es publicaran les llistes definitives. El 5 de  setembre s’iniciarà el programa Cornella Open Future_ amb durada de nou mesos del qual es beneficiaran finalment les deu startups escollides. 

El Cornellà Open Future_ dóna accés al programa d’acceleració de projectes de nou mesos de durada i permet la domiciliació a l’espai de crowdworking ‘La Piràmide’ ubicat al Viver d’Empreses Procornellà. Els emprenedors seleccionats també rebran formació orientada cap al procés d’emprenedoria i de gestió del negoci. Ser seleccionat implicarà l’accés directe a la plataforma Telefònica Open Future_, assessorament en la recerca de finançament i gestoria gratuïta per als projectes durant la seva permanència en el programa.

L’espai de crowdworking ‘La Pirámide’, pioner a Barcelona

L’espai de crowdworking ‘La Piràmide’ del Viver d’Empreses passa  a convertir-se en un dels centres de coneixement i innovació del Telefònica Open Future_ creant un ecosistema emprenedor amb activitats participatives i de networking. Una incubadora en la qual madurar una startup amb accés a una xarxa internacional de mentors, experts, inversors, entitats i altres startups amb les quals els emprenedors seleccionats podran treballar per desenvolupar el seu projecte transformant-lo en un negoci d’èxit. A part de tenir accés a aquesta plataforma mundial gestionada per Telefònica, podrà comptar amb l’assessorament presencial i tècnic aportat pel Viver d’Empreses Procornellà.

El programa Telefònica Open Future_ neix en 2014 com a recolzament a la innovació, el desenvolupament, la formació, la inversió i l’emprenedoria en el camp de les noves tecnologies. En l’actualitat, Telefònica disposa de més de vint espais de crowdworking per tot el món (Costa Rica, Equador, La Xina, Espanya). El Cornellà Open Future_ és el primer de la província de Barcelona i el segon de Catalunya, després del Green M1, de Tarragona.

Amb aquest acord, l’Ajuntament de Cornellà suma una nova acció en favor de l’emprenedoria de caire tecnològic. De fet, ja fa prop de nou anys que el consistori treballa en aquesta línia a partir de la posada en funcionament del Citilab, centre digital d’innovació ciutadana per a la difusió i el foment de la Societat del Coneixement. Amb el Cornellà Open Future_ es reforcen les ajudes a idees emprenedores i projectes viables que tenen com a base la tecnologia.

Cornellà de Llobregat, 10 de maig de 2016

Convocatòria per disposar d'una borsa de treball per a monitors de fitness
Convocatòria per disposar d'una borsa de treball per a recepcionista de l'àrea social
La veu flamenca d’Arcàngel i les arrels de Nuevas Voces Búlgaras, el 7 de maig a L’Auditori de Cornellà

‘Estruna’ dóna nom a l’espectacle, plat fort del 33 Festival d’Art Flamenc de Catalunya

En el marc del 33 Festival d’Art Flamenc de Catalunya que celebra Cornellà fins el 22 de maig, L’Auditori de Cornellà acull un dels seus plats forts: l’actuació d’Arcàngel acompanyat de Nuevas Voces Búlgaras el proper 7 de maig a les 21h. ‘Estruna’ dóna nom a l’espectacle resultat de la simbiosi entre la veu flamenca d’Arcàngel i la cançó tradicional búlgara amb el jazz idioma d’Antonio Forcione (guitarra acústica), Dani de Morón (guitarra flamenca), Yelsy Heredia (baix) i Agustín Diasera (percussió). Una nova cita que pertany a la programació de primavera de L’Auditori de Cornellà. Es pot adquirir l’entrada anticipada per 22€  a través de la web www.auditoricornella.com o per telèfon trucant al 93 474 02 02. En taquilla el dia de l’espectacle el preu serà de 29€.

L’essència del flamenc i la tradició búlgara

Arcàngel va néixer per cantar, un cantaor esponja que ha anat creixent absorbint dels grans mestres i enriquint aquest bagatge amb el seu propi rigor i imaginació. Els assistents al concert del 7 de maig seran testimonis de l’aura que envolta la combinació de la veu emblemàtica d’Arcàngel amb l’art de les Nuevas Voces Búlgaras. Sota aquesta concepció neix el projecte ‘Estruna’, una nova interpretació de la tradició de la cançó espanyola i búlgara donant-li una sensibilitat moderna.

El repertori inclou peces clàssiques del flamenc com ‘La leyenda del tiempo’ o ‘La Aurora de Nueva York’ de Federico García Lorca, composicions originals d’Arcàngel , Antonio Forcione i Renaud Garcia-Fons i cançons del folklore búlgar.

Atchúss amb Fernando Tejero i espectacles en petit format en la Sala2.cat

El proper 29 de maig a les 19h, Fernando Tejero acompanyat per Adriana Ozores, Malena Alterio, Ernesto Alterio y Enric Benavent posaran el punt i final de la temporada de primavera a L’Auditori amb aquesta adaptació d’Enric Benavent i Carles Alfaro sobre els textos humorístics d’Antón Chéjov.

De forma paral·lela a la Sala2.cat acull el proper 6 de maig a les 21h l’espectacle ‘Houdine, l’art de la fugida’, un monòleg que a través de la pantomina, màscares i marionetes corporals indaga en la vida de l’escapista Hangaro-Americà. I el 20 de maig a les 21h serà el torn de Be God Is, teatre mut i circ. Ambdues cites, al preu anticipat de 10€ cadascuna amb consumició gratuïta a La Fragua de Cornellà. 

Els escriptors i periodistes Javier Reverte i Paco Nadal, protagonistes del proper CCF el 29 d’abril

Ambdós especialitzats en el relat de viatges analitzaran diferents aspectes del turisme: la motivació del turista/viatger, avançar cap a un turisme més sostenible o el turisme com a sector econòmic en progressiu creixement

 

Divendres 29 d’abril a les 13,30h. Museu Agbar de les Aigües

 

 

Viatjar i viure per explicar-ho, és el títol de la propera trobada del Cornellà Creació, un face to face carregat d’una gran dosi cultural de la mà de dos grans del món del periodisme i de la literatura especialitzats en el relat de viatges. En el nostre fòrum empresarial, el turisme serà analitzat des de diferents perspectives, però sense perdre de vista que es tracta d’un sector econòmic en progressiu creixement i amb una influència tan gran que és capaç de convertir-se en motor econòmic i font de supervivència d’un territori.

Javier Reverte, està en la primera línia del camp de la literatura de viatges. Es defineix a si mateix com a escriptor de viatges, no de turisme. L’afirmació ja deixa entreveure la seva posició respecte el binomi turista-viatger. Acaba de presentar el seu darrer llibre, El hombre de las dos patrias, que relata el seu viatge a Algèria per retrobar-se amb la vida de l’escriptor francès Albert Camus.

Paco Nadal, es defineix com a escriptor, periodista, bloguer i fotògraf. Des del seu blog narra la vida d’un periodista de viatges contagiant la passió per viatjar. Col·labora amb El Viajero, suplement de viatges del diari El País, amb el programa La Ventana de Cadena Ser y presenta i dirigeix documentals al Canal Viajar. La seva darrera aventura, un viatge a Iran, un d’aquells països dels quals surts amb la sensació de que allò no era el que t’havien explicat, segons les seves pròpies paraules.   

L’acte s’iniciarà a les 13:30h amb un dinar per desprès donar pas a la ponència. Preguem confirmació.

 

Lloc: Museu Agbar de les Aigües

Ctra. de Sant Boi, núm. 4-6. Cornellà de Llobregat

Anterior
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
Següent