PROCORNELLA: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

Noticies
Marcos Alves, Chief Growth Officer de la startup farmacèutica Luda Partners, al CCF

Emprendre és una forma de vida

Si algú en sap d’emprendre, aquest és el nostre convidat d’avui, Marcos Alves. Soci fundador i CEO d’Eltenedor.es, va revolucionar el sector de la restauració convertint la marca en tot un referent i en una de les guies gastronòmiques i plataforma de reserva de restaurants més important d’Europa. En l’actualitat, el nostre protagonista d’avui del Cornellà Creació Fòrum és el CGO de Luda Partners, empresa tecnològica amb l’objectiu d’ajudar a les farmàcies en la seva digitalització. Luda permet als farmacèutics a través d’una xarxa digital incrementar les vendes online de parafarmàcia i localitzar en temps real medicaments amb problemes de subministrament ajudant als pacients que els necessiten. Una aposta contra el desproveïment, problema global reconegut per l’Organització Mundial de la Salut. L’escriptor i economista, Fernando Trias de Bes, també ha participat en l’acte en qualitat de presentador.

Un viatge amb destí”, és el títol de la seva conferència en la qual, Marcos Alves ha fet un repàs de la seva trajectòria, des de la seva ciutat natal, Sant Boi fins a París on va créixer i es va formar tenint sempre com a referent a la seva mare, el meu primer referent d’emprenedoria, afirma. Busquem llocs per descobrir i viatges per emprendre, quan el viatge més gran que fem sense adonar-nos és la vida. En ella, amb les teves decisions del dia a dia, vas seleccionant diferents destinacions per visitar. L'emprenedoria és una d'aquestes destinacions. Un bon dia decideixes emprendre, començar aquesta aventura i apostar per un lloc nou per descobrir, afirma.

Marcos Alves menciona la curiositat, l’optimisme, l’observació, el sentit crític i no tenir por al fracàs, com a valors molt importants en un emprenedor. Emprendre és un sacrifici, afegeix.

En la seva exposició reforça la seva idea sobre el fet d’emprendre relacionant el concepte amb el fet de viatjar, sense destinació concreta ni de bon tros, sinó que, amb el temps, amb l'experiència adquirida, vas descobrint diferents destins, uns de millors, altres de pitjors, però tots amb un aprenentatge que emportar-se a l'esquena, explica el nostre convidat d’avui que continua la seva exposició afirmant que és molt important envoltar-se de bons companys de viatge, un bon equip per treballar i emprendre, és fonamental perquè el procés i la recompensa siguin molt més satisfactoris. De sobte, et trobes amb un company que et proposa una altra aventura i així, sense adonar-te'n gairebé, et veus emprenent en nous projectes motivadors que et fan sentir productiu i amb ganes de més.

En aquest sentit, el directiu de Luda Partners enumera diferents valors que s’han de trobar en companys de viatge, en els socis com cultura d’empresa, habilitats i gestió d’equips, tecnologia, perfils complementaris, tots ells importants per iniciar noves travessies.  

En la seva conferència Marcos Alves explica que en la vida d’un emprenedor no sempre surt tot com es pretén i insisteix que, si es perd la batalla, no vol dir que es perdi la guerra. Cal remuntar.

El CGO de Luda Partners ha explicat com va ser l’evolució d’ElTenedor, des de que va néixer en 2006, va passar la primera ronda d’inversió en 2008 fins que va néixer l’APP mòbil en 2011. Pel que fa al seu pas per la farmacèutica, Marcos Alves fa referència a conceptes com cultura d'empresa, habilitats i gestió d'equips i la tecnologia al sector de la salut. Destaca que un any després, han aconseguit ajudar a 110.000 pacients, arribar a 3.000 farmàcies i han passat a tenir presència a tota Espanya. I és que el nostre convidat, aposta per enfortir l’actual sistema farmacèutic i convertir-lo en un sector innovador de referència.

Marcos Alves coneix molt bé el significat del verb emprendre, coneix el significat d’arriscar-se i atrevir-se a iniciar projectes posant tot el seu afany en què funcioni i acaba la seva intervenció amb aquestes paraules de Winston Churchill: L'èxit és aprendre a anar de fracàs en fracàs sense desesperar.

Cornellà de Llobregat, 31 de març 2023

El Mediterranean Diving Show s’acomiada fins a l’any que ve reforçant el seu posicionament entre les fires de submarinisme
9 startups finalistes dels II Premis a la Innovació Empresarial Metropolitana

El 29 de març es coneixerà els tres projectes guanyadors dels 18.000€ distribuïts a la millor iniciativa liderada per Dones, a la millor en Comerç i Turisme i a l’escollida en Indústria 4.0

L’Auditori de Cornellà acollirà el proper dimecres, 29 de març a les 12.30h l’acte de lliurament dels II Premis a la Innovació Empresarial Metropolitana, una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Cornellà, a través del Centre d’Empreses Procornellà, i per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) amb l’objectiu de reconèixer les empreses més innovadores en l’entorn metropolità creades entre l’1 de gener de 2018 i el 31 de desembre de 2022. La periodista Lourdes Lancho, subdirectora del programa ‘A vivir que son dos días’ de Cadena Ser, serà l’encarregada de presentar l’acte que comptarà amb la presència de representants de l’AMB, de l’Ajuntament de Cornellà i també de la resta d’ens col·laboradors: Telefónica, Pimec, Aeball i Innobaix. En total, 174 empreses es van inscriure inicialment a la convocatòria de les quals, 90 són les que complien els requisits legals i tècnics de les bases. Després dels diferents processos d’avaluació, les 9 amb millor puntuació s’han convertit en finalistes.

En la categoria Dones les tres startups finalistes són: Fregata Space que ha desenvolupat una plataforma d’Observació de la Terra en temps real per descobrir i monitoritzar dades de contaminació dels recursos naturals (terra, aigua, i aire) obtinguts de 27 constel·lacions de satèl·lits diferents i aplicant algoritmes propis d’intel·ligència artificial; Roka Furadada que ha desenvolupat i patentat una nova tecnologia disruptiva que imita la capacitat de les plantes i altres organismes vius de respondre a la radiació solar i que permet dissenyar materials fotosensibles que poden generar protecció adaptativa contra la radiació UV mes eficients i menys contaminants que els filtres actuals; i ColorSensing, que té com a objectiu ajudar als fabricants i distribuïdors d’aliments envasats a detectar i reduir el rebuig alimentari gràcies a una solució d’etiquetatge amb tintes  intel·ligents que comprova la qualitat de l’aliment envasat a través de sensors químics i una tecnologia patentada de visió artificial.

En la categoria Comerç i Turisme les startups finalistes són: Rever, plataforma Saas B2B que té com a objectiu  gestionar el procés de devolucions de les empreses d’e-commerce per tal de millorar l’experiència a l’usuari final  i millorar l’eficiència interna a l’empresa.; Vottum, una plataforma que permet a empreses i desenvolupadors crear aplicacions  blockchain de forma ràpida i simple; i per últim, Stockagile, eina que ajuda al petit comerç a concentrar en una sola plataforma totes les gestions de venda online (e-commerce, marketplaces,)i offline (botiga física) i a facilitar d’aquesta manera el control de stocks.

En la categoria Indústria 4.0 els finalistes són: Theker una empresa d'R+D+I en robòtica, IA i visió per computador que ha creat una  tecnologia de micro-soldadura i de soldadura electrònica que canvia el paradigma de fabricació de productes de la indústria electrònica i de semiconductors, apostant pel remanufacturing automatitzat i la reutilització de components electrònics fomentant l’economia circular; Seabots que desenvolupa plataformes robòtiques marines adreçades a l’exploració, la preservació i la restauració del medi marí i que permeten recollir dades de manera molt més eficient, senzilla i segura que els mètodes convencionals.; per últim, Treellum Technologies que ha desenvolupat i patentat una família de fotoreactors que garanteixen una alta reproductibilitat i fiabilitat de les reaccions químiques i que permeten als científics facilitar i millorar les seves investigacions.

Les 9 startups hauran de realitzar el dia 29 de març un pitch en l’acte de lliurament dels premis que començarà a les 12.30h (12h acreditacions) i està oberta a tothom prèvia inscripció en la pàgina web www.premismetropolitans.cat . Després de la benvinguda corporativa es procedirà a l’exposició dels finalistes. L’acte finalitzarà amb el lliurament dels 6.000€ a cadascuna de les tres empreses guanyadores i també fent entrega del premi especial que atorgarà Telefònica. Per la seva banda, l’AMB també farà entrega d’un reconeixement als ajuntaments del municipis on tenen domicili les 9 startups finalistes.

Aquesta és una iniciativa més, de tota la feina que es fa en el Centre d’Empreses Procornellà i des de l’Ajuntament de Cornellà amb l’objectiu d’impulsar la creació i el creixement d’empreses per crear ocupació, apropant la innovació i el talent i millorant la competitivitat de les empreses de Cornellà. Un cop més i gràcies a l’AMB com a ens coorganitzador s’amplia el radi d’acció a tota l’àrea metropolitana de Barcelona.

Cornellà de Ll.  21 de març 2023

 

El Chief Growth Officer de la farmacéutica Luda Partners, Marcos Alves, visita el CCF

Exemple de lluita i emprenedoria, el nostre convidat va impulsar i liderar l’app de reserves ElTenedor fins a convertir-la en tot un referent mundial

Divendres, 31 de març a les 13.30h. Museu Agbar de les Aigües

Marcos Alves va revolucionar fa disset anys el sector de la restauració fundant l’app de reserves ElTenedor, startup que va liderar fins que es va convertir en tot un referent i en una de les guies gastronòmiques i plataforma de reserva de restaurants més importants d’Europa. En l’actualitat és el Chief Growth Officer (CGO) de la startup farmacèutica Luda Partners, amb perfil de directiu multidisciplinari dedicat a funcions com el desenvolupament del negoci, les vendes, el màrqueting, les IT (Information Technology) etc. Tot el que té a veure amb el sector de vendes, la capacitat per a emprendre i el màrqueting. Perquè per Marcos Alves, emprendre és una actitud i un estil de vida, fet que ell abandera.

Centrat en Luda Partners que lluita contra el desproveïment de medicaments, reconegut com a problema global per l’Organització Mundial de la Salut, també treballa per enfortir l’actual sistema farmacèutic per tal que pugui ser un sector innovador de referència. Marcos Alves també aposta per projectes amb capacitat d’escalabilitat i internacionalització amb un model de negoci senzill i que aportin valor a través de la seva experiència.

Tindrem el plaer d’escoltar l’experiència d’aquest emprenedor que coneix molt el significat de arriscar-se i atrevir-se a iniciar projectes posant tot el seu afany en què funcioni. En l’acte participarà també l’escriptor i economista, Fernando Trias de Bes en qualitat de presentador.  

A L'Auditori celebrem el Dia Mundial del Teatre amb un 20% de descompte!
Anterior
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
Següent