PROCORNELLA: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

Noticies
El Cornellà Creació rep de nou la visita de Javier Solana i del periodista Marc Marginedas aquest divendres, 10 de juny

Javier Solana, secretari general de l’OTAN entre 1995 i 1999 i un dels diplomàtics espanyols més destacats compartirà escenari amb el periodista d’El Periódico de Catalunya, Marc Marginedas el proper divendres 10 de juny per parlar-nos del passat, present i futur de la situació internacional que, inevitablement passa per l’actual conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna. No és el primer cop que ambdós participen en el nostre fòrum: Javier Solana va protagonitzar en solitari una de les conferències de l’edició 2011 i Marc Marginedas ens va visitar en 2016 participant en un face to face amb l’escriptora, Elif Shafak.

Polític, diplomàtic, professor i físic, Javier Solana va ocupar diferents ministeris i alts càrrecs de governs socialistes des de 1982 a 1995, quan va assumir la secretaria general de l’OTAN. En 1999 passa a convertir-se en secretari general del Consell de la UE i el seu primer Alt Representant de Política Exterior i de Seguretat Comú. En l’actualitat presideix el Real Patronat del Museu del Prado i el Centre d’Economia i Geopolítica Global d’Esade.

Marc Marginedas porta gran part de la seva carrera treballant com a corresponsal de guerra. Coneix de primera mà conflictes com la guerra civil algeriana, la segona guerra txetxena, Iraq, Afganistan, Pakistan i Siria, on malauradament, va estar segrestat durant sis mesos en mans de l’Estat Islàmic. Va viure de prop l’arribada al poder d’en Vladimir Putin i en l’actualitat ens manté informats sobre l’actual guerra entre Rússia i Ucraïna.

L’acte compta amb la participació del director general d’Aigües de Barcelona, Rubén Ruiz, en qualitat de presentador dels nostres convidats.