PROCORNELLA: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

Noticies
Cornellà posarà en circulació targetes-moneder per dinamitzar el comerç i fer front a la crisi de la Covid19

Per cada 100€ de compra en establiments de la ciutat, el consumidor es veurà beneficiat amb 30€ aportats per l’Ajuntament

L’Ajuntament de Cornellà, a través de l’empresa municipal de Promoció Social, Urbana i Econòmica (Procornellà) treballa en una nova iniciativa per incentivar el comerç de proximitat i ajudar als establiments a pal·liar els efectes provocats per la crisi de la Covid19. Es tracta de posar en circulació targetes-moneder per un valor de 100€ cadascuna, dels quals el consumidor aportarà el 70% del seu valor i el consistori el 30% restant. La proposta és en sí mateixa també una empenta per als compradors, incentivant-los econòmicament per tal que facin les seves compres als establiments adherits. En aquests moments, el projecte està en fase d’adhesió d’establiments que tenen de temps fins el 31 de juliol per afegir-se a la iniciativa.

El nou projecte veu la llum en el marc del document aprovat pel consistori cornellanenc i que recull tot un conjunt de mesures socials, fiscals i de mobilitat per fer front a les conseqüències del coronavirus en la ciutat. Es poden adherir tot tipus de comerços i establiments de Cornellà com restaurants, petites botigues d’alimentació, de moda, drogueries, queviures, llibreries, ferreteries, merceries, sabateries...Queden excloses grans superfícies comercials, grans cadenes, franquícies i els establiments que tinguin més de deu treballadors. L’objectiu és beneficiar el comerç de proximitat, el comerç local que omple de vida els carrers, la ciutat. Els consumidors podran consultar en el portal web www.compracornella.cat el llistat dels establiments que participen en la campanya.

Segons la previsió, a partir de l’1 de setembre, el ciutadà de Cornellà podrà adquirir la seva targeta-moneder a través del portal web i recollir-la en qualsevol dels quatre punts que s’habilitaran distribuïts per la ciutat. Només es podrà adquirir una targeta per DNI amb majoria d’edat. El consumidor comprarà una targeta per valor de 100€, però només aportarà 70€, els 30€ restants seran aportats per l’Ajuntament de Cornellà. A partir d’aquí podrà pagar les seves compres o serveis amb la targeta-moneder en els comerços.

El projecte compta amb una dotació econòmica per part del consistori de 300.000€ que s’estima que es tradueixin en vendes per valor d’un milió d’euros en establiments de Cornellà. Des de l’Ajuntament de Cornellà es vol ajudar als comerciants a pal·liar aquesta crisi econòmica demanant a la ciutadania la seva implicació per recuperar la confiança i enfortir l’economia local.