PROCORNELLA: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

Noticies
Cornellà es va convertir el 20 de març en la capital de l’emprenedoria

Cornellà es va convertir el 20 de març en la capital de l’emprenedoria

La jornada ‘Fent Emprenedoria, véns?’, la millor plataforma per a persones que vulguin crear la seva pròpia empresa

Experts en el tema van exposar per què emprendre és una oportunitat laboral accessible i les noves mesures municipals de foment de l’autocupació

Avui dia, l’autoocupació és un tema que està en boca dels millors analistes econòmics. I és que tots ells veuen en l’emprenedoria una excel·lent sortida a la incertesa laboral de moltes persones. En aquest sentit, l’Ajuntament de Cornellà és pioner en dur a terme accions encaminades a potenciar el talent emprenedor afavorint la creació de nous negocis. Un exemple és la posada en marxa de la iniciativa anomenada ‘Quota zero’ adreçada a joves emprenedors menors de 35 anys que vulguin iniciar el seu projecte empresarial a la ciutat amb ajuts del 100% en impostos. Precisament amb aquesta voluntat d’ajuda i suport el 20 de març Cornellà es va convertir en la capital de l’emprenedoria. El Centre d’Empreses Baix Llobregat, vinculat a l’empresa municipal PROCORNELLÀ, va organitzar la jornada ‘Fent Emprenedoria, véns?’ amb l’objectiu de convertir-se en una plataforma útil per a tots els joves, emprenedors i empresaris. Qüestions com ‘Puc emprendre sense diners?’, ‘Qui em pot ajudar?’, ‘Per on començo?’ o ‘On puc anar?’ van ser contestades d’una forma didàctica i amena davant de tot un fòrum de joves en procés de formació, emprenedors que vulguin crear els seus negocis o persones que han fet realitat el seu somni empresarial.

Una primera part gratuïta centrada en ponències i taula rodona d’interès

L’Auditori de Cornellà va acollir la jornada que es va iniciar a les 9h del matí amb una primera part totalment gratuïta prèvia inscripció a través de www.centredempresesprocornella.cat. En aquesta primera part es va presentar el vídeo “Fent emprenedoria a Cornellà” i es van donar a conèixer les noves mesures municipals de foment a l’emprenedoria així com els objectius d’un nou espai polivalent per als joves emprenedors que s’afegirà a l’oferta dels dos vivers ja existents actualment a Cornellà: el Centre d’Empreses Baix Llobregat, dirigit a negocis de qualsevol sector, i el Citilab, especialitzat en noves iniciatives de caire tecnològic.

A continuació el director dels programes de Direcció de Marketing i Vendes d’ESADE, Carlos Jordana, va exposar la seva ponència “Per què emprendre és una oportunitat avui?” , una pràctica explicació del per què pot ser una sortida laboral per moltes persones que estan actualment desocupades.

La taula rodona “Puc emprendre sense diners ni avals?” va donar respostes aclaridores i pràctiques per als presents. El president de PIMEC joves, Miquel Camps, moderà el col·loqui en el qual varen paricipar el director de Consultoria Estratègica i Finançament de PIMEC, Fran de la Torre, el creador de les ulleres Palens, Òscar Palencia, el creador de l’empresa Bikes&Fitness, Josep Maria Esteve, el creador del cercador de vols Trabber, Òscar Frias i el fundador de Lámparas García, Daniel García.

Networking per als emprenedors que han fet realitat el seu projecte empresarial

A mig matí, (sobre les 11,30h) la jornada va prosseguir amb una segona part basada en un esmorzar-networking. Adreçada a empresaris en actiu i a emprenedors a punt de crear els seus negocis, es van establir taules de contacte sectorials guiades per un dinamitzador. Basada en el model de networking, cada participant va rebre indicacions per poder interrelacionar-se amb d’altres empresaris, amb l’objectiu de crear sinèrgies en favor dels seus negocis. El resultat va ser aconseguir en un parell d’hores una acurada agenda de contactes: distribuïdors, col·laboradors, distribuïdors, proveïdors, clients potencials, etc.

Aquesta jornada neix amb la voluntat de convertir-se en trobada anual del món emprenedor i és un exemple més del talant municipal en favor del foment de l’economia local. Un feedback real, per tal que els assistents puguin marxar amb la idea clara de que tothom pot emprendre, fins i tot, sense diners ni avals.

El Centre d’Empreses Baix Llobregat funciona des de 1989 a les anteriors instal·lacions de l’edifici de formació ocupacional de Can Mercader i des de 1993 en el carrer Tirso de Molina, 36 de Cornellà. En l’actualitat acull com a viver a un total de 109 empreses i durant 2013 van oferir assessorament a 250 persones i 120 empreses, a més de realitzar cursos de creació d’empreses continuats, 30 jornades d’interès empresarial amb 593 assistents i 5 tallers de networking amb un total de 276 participants.

Més informació:

Departament de Premsa, PROCORNELLÀ

93 474 02 02 ext. 1415

erodriguez@procornella.cat